-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112257
- Titel
- Förföriskt gott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kristina Eriksson och Anna Clarén utkom våren 2006 med den läckra dessertboken Syndigt gott. Nu är de tillbaka med Förföriskt gott, en överdådigt vacker kokbok som innehåller fjorton trerättersmenyer att laga till eller tillsammans med sin käraste. Samtliga menyer har ett tema, som till exempel franskt, italienskt, vegetariskt och asiatiskt, men här finns också mer oväntade förslag, som till exempel norrländskt och bondromantiskt. Temamenyn Gränslös kärlek innehåller nya kombinationer av italienska och svenska ingredienser, medan I havsbandet bjuder på ostron, björnbär och fisk. I den norrländska menyn hittar vi hjortron och renkött, medan Kärlek het som chili föreslår kryddstarka karibiska rätter. En grundtanke i boken är att traditionella svenska smaker som vinbär, hjortron, lingon, dill och enbär varvas med mer exotiska ingredienser som kokosmjölk, mango, passionsfrukt, mynta och fikon. Resultatet är överraskande läckert och fräscht. Här finns nyskapande rätter som wasabiparfait, men även klassiker som kalvfilé i marsalasås och limemarinerad lax. Förföriskt gott innehåller mat för alla smaker och tillfällen, med romantiken som gemensam nämnare. Anna Claréns vackra bilder är lika sensuella och inbjudande som recepten och ger en känsla av fest och romantik. Fira kärleken med en oförglömlig måltid!Ur innehållet:Kärlek het som chili, Norrländskt guld, Charmanta vegetarianer, Oriental evening, Asiatisk mystik, Le menu français, Parliamo italiano, I havsbandet, Sommar och sol, Det första kärleken, Bondromantiskt, Gränslös kärlek, Nyhetens behag, I juletid
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112257 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155264239
- Titel
- Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten att kombinera
- Författare
- Rosvall, Anette
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av riktigt god mat! Och med rätt dryck i glaset kan du få till en oslagbar kombo som får smakerna att dansa.Att kombinera mat och vin på rätt sätt är något alla kan lära sig. Här hittar du massor av läckra recept som har sällskap av tips på allt från lyxigt bubbel och lätta förrättsviner till mustigare sorter, söta dessertviner och en och annan öl. Servera ett glas champagne till krispiga ostkex, en österrikisk grüner veltliner till en god kycklingschnitzel eller ett lätt pärlande vin med fruktiga pärontoner till en himmelsk pavlova.Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till en mängd populära kokböcker, bjuder frikostigt på sina bästa mat- och vintips. Här finns något för både den erfarna vinkännaren och den som är nyfiken på att lära sig mer om konsten att kombinera mat och vin. De lockande bilderna i boken är tagna av Charlotte Gawell.
Bokförlaget Semic 9789155264239 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9163135698
- Titel
- Maros kök : grekisk mat - ett sätt att leva
- Författare
- Papadopoulou, Maro - Jansson, Leif R.
- Förlag
- Tyresö : Fontana Food
- Språk
- Svenska
Tyresö : Fontana Food 9163135698 -
Sannas enkla festmat : menyer, bufféer och va...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2007. 111 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235208
- Titel
- Sannas enkla festmat : menyer, bufféer och vardagskalas
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir det kalas!Vardagskalas en regnig tisdagskväll i november, knytkalas, trädgårdsfest, soppkalas, pajkalas, romantisk supé, födelsedagsfest med stor buffé det finns många anledningar att ställa till med fest! Men det behöver inte alltid betyda mycket jobb och en massa förberedelser och med den här boken till hands är det inte svårt att lyckas!I Sannas enkla festmat har Sanna Töringe, journalist och författare, samlat sina favoritrecept, menyförslag, bra buffémat, användbara tips och mängder av goda råd. En oemotståndlig och härligt inspirerande bok fylld av personliga och doftande recept, rikt illustrerad med ett hundratal vackra färgbilder av fotografen Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 1 9789155235208 -
Mandelmanns söta : recept och baktankar från...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 178 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248890
- Titel
- Mandelmanns söta : recept och baktankar från Djupadal
- Författare
- Mandelmann, Gustav
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 227 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 646 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på Djupadal. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas gång. Bland de cirka 70 recepten i den här boken finns bland annat nyårsdagens wienerbröd, vårens kräm kalvamell, sommarens lavendelbiskvier, höstens äppelmunkar och julens favoritkakor bonkisar. Allting bakas eller tillreds på det som odlingarna och djuren bjuder på – och lite till.”Frågan är hur man ska bejaka det eviga sötsuget inom sig, särskilt i en modern tillvaro som håller oss alla alltmer stilla, rentav fjättrade vid en skärm när hela vår organism egentligen är skapt för rörelse och strapatser? Vi tror att svaret ligger i att sträva efter rena råvaror så långt det bara går. Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma som man inte ens vill att familjen Linderöd uppe i grishagen ska behöva slösa bort tiden på. Även den minsta kulting ska kunna känna, igen och igen: Detta var den godaste kanelbulle jag ätit i hela mitt liv!”Teckningarna i boken är gjorda av Tora Mandelmann och fotografierna är tagna av Marie Mandelmann.
Bonnier Fakta 9789174248890 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113034751
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Vinterkalas gavs ut i original 2008.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
Norstedts 3 9789113034751 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789180022118
- Titel
- Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya traditioner
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sébastiens vinter är den enda bok du behöver för att njuta fullt ut av vinterns unika smaker. På ett sprudlande lustfyllt sätt inspirerar Sébastien till att tänka om kring vinterns högtider. Med såväl matiga recept som söta bakverk guidar han dig hela vägen från oktober till februari. Det bjuds på hållbara, festliga och personliga recept, så att du kan fira allhelgona, advent, jul, nyår och fettisdag med gott samvete, och ännu godare mat på bordet.*Sébastien Boudet är fransmannen som limpa för limpa tagit sig in i svenska folkets hjärtan. Med sina böcker, sina kurser, sitt bageri och sin filosofi kring bakning, småskalighet och ekologiska råvaror har han varit drivande i att revolutionera hur vi ser på bröd och bakning. Sébastiens vinter är hans fjärde bok.
Mondial 9789180022118 -
Mat på en plåt : smarta middagar och andra en...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871742
- Titel
- Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 226 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
Bonnier Fakta 9789178871742 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189061835
- Titel
- Goda grejer : plockmat, söndagsmiddag, vardag och dessert
- Författare
- Lund, Frida
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 188 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Att äta tillsammans är en upplevelse. Blunda och tänk dig; ett stort, stökigt bord, händer som pillar i en skål med bulgur, munnar som rör sig snabbt, glas som fylls på, kanske en fläck olivolja på duken. Du sitter där, blickar ut över dina vänner eller din familj, kanske är det människor du inte känner alls. Ni delar det finaste man kan.« I Goda grejer har matprofilen Frida Lund samlat sina favoritrecept på allt från snabb comfort food till imponerande bjudmat. Kanske är det inte läge att stå en timme i köket när du ska dejta några nya kompisar från skolan. Eller så är det hög tid att stå länge och pilla med maten när du lagar en genomtänkt, kärleksdrypande gryta till söndagsmiddagen. Med recept som bao med sesammarinerad portabello, ostkroketter med stekt ostronskivling och misomajo eller panzanella med svartkål och pecorino är Goda grejer en nytänkande och inspirerande ingång till nya och oväntade smakkombinationer.*"Jag har samlat recept från favoritplatser och stämningar jag själv har upplevt. Det är så fint att bli bjuden eller att bjuda någon på mat tycker jag. En gest som säger att jag är intresserad, jag tycker om dig. En varsam klapp på en axel som har det tungt, eller en peppande kram till en redan glad. Mat ska vara kul också. Inte allvarligt. Det blir fel ibland, rätt ofta faktiskt, men vad gör det egentligen? Ingenting. Och vet du vad, mat är så lätt att rädda när något går åt helvete eller när du har glömt att köpa kanel. Ta kardemumma istället. Herregud att man ska behöva trippelfritera samtidigt som man bakar ett bröd i vattenbad? Det slopar vi rakt av här och nu. Min mat är enkel. Den är god och du kan laga den själv. Jag har valt att dela in mina recept i situationer där jag tänker att de passar. Kanske är det inte läge att stå en timme i köket när du ska dejta några nya kompisar från skolan. Eller så är det hög tid att stå länge och pilla vid spisen när du lagar en genomtänkt, kärleksdrypande gryta till söndagsmiddagen. Det här är ingen regelbok, eller kanske, jag vet inte. Men du får gärna bryta mot mina regler, jag kommer inte att ställa dig till svars för det."
Mondial 9789189061835 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Matens historia från A till Ö
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Ordalaget Bokförlag 2017. 351 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692112
- Titel
- Matens historia från A till Ö
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Underbar present till matälskaren"
Eva Åström, Expressen
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning
Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
9789174692112 -
Friendly bread - Baka glutenfritt från baguet...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Max Ström 2013. 143 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262585
- Titel
- Friendly bread : baka glutenfritt från baguette till brownie
- Författare
- Moberg, Karin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vårt glutenfria bröd giv oss idag... och inled oss gärna i frestelse!«DN.»Fantastiska recept«ELLE Mat & Vin Att kunna baka glutenfritt bröd som är gott och saftigt är inte svårt – bara man får lite hjälp på traven. Karin Moberg och Oscar Målevik delar här med sig av sina bästa recept och ger många smarta tips. I sin bok bjuder de på 49 bakverk. Vad sägs om tomatbröd, solros- och havrebröd eller delikatessknäcke? Kanske smulpaj eller kanelbullar? Till festen finns kladdkaka, mandelkaka eller chokladmoussetårta med hallonpannacotta.Denna bok är till glädje inte enbart för alla dem som är glutenintoleranta – eller som har familj eller vänner som inte tål gluten – utan också för dem som följer en LCHF-diet och ändå vill äta bröd, men utan vete.Hembakt utan vete eller gluten har nu blivit enkelt, och resultatet blir fantastiskt. Ingen ska behöva vara utan gott bröd!
9789171262585 -
Baka glutenfritt - Matbröd, kakor, tårtor och...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Bokförlaget Semic 2015. Kartonnage. 125 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261917
- Titel
- Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och desserter
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 519 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.
9789155261917 -
Helt glutenfritt - Bröd, pasta, pizza, paj &...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Norstedts 2018. Kartonnage. 220 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080987
- Titel
- Helt glutenfritt : bröd, pasta, pizza, paj & pirog
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 265 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm de smuliga köpebröden, lär dig hantverket från grunden!
Sverige är ett av världens mest glutenintoleranta länder. Runt 150.000 svenskar tros lida av sjukdomen, som dyker upp allt senare i livet och är dubbelt så vanlig bland kvinnor som hos män.
Jessica Frej är tv-kock och drabbades själv av celiaki som barn. Tillsammans med den kända bagaren Maria Blohm bjuder hon här på sina bästa recept för allt du kan tänkas vilja baka utan gluten. Oavsett om du vill bjuda på fräscht frukostbröd, saftiga scones eller läckra pizzor hittar du enkla och pedagogiska recept och tekniker att luta dig mot.
Pizzan, pastan, pajen och bröden bakas med rena råvaror (inga mjölmixer), kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet. Och ingredienserna som havre, bovete, mandelmjöl, majsmjöl och nyponskalsmjöl är lätta att få tag på.
Aldrig förr har det varit så enkelt att baka eller så gott att äta glutenfritt bröd. Fritt från gluten men rikt på smak!
9789113080987 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153440079
- Titel
- Det godaste jag vet!
- Författare
- Förare Winbladh, Lisa
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 948 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser. Och ja, de tar tid att laga, men alla som följer Lisa och blivit beroende av hennes recept vet att det är så värt det! Varje recept blir till en liten matlagningslektion. Kombinationen av de många ingredienserna ger balanserade komplexa smaker som gör matlagaren lycklig.Det godaste jag vet är en skattkista proppfull av Lisas favoritrecept uppdelade efter de bästa råvarorna och smaksättarna i kapitel med namn som Ingefära, Parmesan, Vitlök och Pepparrot. Ingen kan som Lisa förmedla kunskaper om råvaror, tekniker och vad som egentligen händer i kastrullerna.
9789153440079 -
Om kokkonsten. Essä om intagande av föda..
Häftad bok. Bokförlaget Daidalos. 2017. 267 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171735003
- Titel
- Författare
- Foconi, Stefan
- Förlag
- Bokförlaget Daidalos
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 267 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vem du är, påpekade 1700-talsgastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin. Och kanske är det i attityden till födan vi intar som vi i själva verket visar vilka vi är. En måltid handlar ju om så mycket mer än att bara bli mätt och utspelar sig inte minst på en social arena. Men idag har traditionens självklarhet – säg salta köttbullar, söta lingon och syrlig gurka – ersatts av globaliseringens batteri av möjligheter och kombinationer. Tillvaron smakar kort sagt annorlunda, och ibland, när snabbmatsideologin och vinningslystnaden får råda, knappt någonting alls.
Stefan Foconis essä "Om kokkonsten" handlar om födans egenskaper, rätternas förvandlingar, traditionens egenheter och mycket därtill. Den tar med läsaren på en överrumplande resa genom tidsåldrar, världsdelar och sammanhang, från förmänniskornas identitetsskapande lägereldar via den moderna laxproduktionens industriella tyranni och vidare till näringsämnenas kemiska dans under tillagningsprocessen. Boken väcker lika många frågor som den ger svar – det finns ju mycket att fundera över på området. »Att äta är en förlängning av att fortsätta andas. Det borde vara den enskildes skyldighet att ägna bägge aktiviteterna uppmärksamhet, tvivel och reflexion.«
Essän är nummer två i den kvartett om vad det innebär att vara människa som inleddes med "Om trädgårdskonsten" (2011).
Stefan Foconi, född 1955, har en bred verksamhet på det litterära fältet bakom sig. Han debuterade med romanen "Lergök" 1991 och har därefter publicerat en rad dikter, romaner, essäer och reseskildringar. Senast romanen "Hade en bror" (2012), monografin "Istanbul. Vandringar i Europas största stad" (2014) samt den kulturhistoriska samtidsskildringen
"Levanten. Mellanöstern utan gränser" (2016, tillsammans med Tomas Andersson).
Bokförlaget Daidalos 9789171735003 -
Myllymäkis menyer : vår, sommar, höst, vinter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 223 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127168169
- Titel
- Myllymäkis menyer : vår, sommar, höst, vinter
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onödigt krångliga, men kompromissar trots det inte med smaken. Välj bland förslagen på två- eller trerättermenyer; kanske blir det pilgrimsmusslor med pumpapuré, stekt ankbröst med krämiga cashewnötter och bakad ananas med lakrits nästa gång du bjuder dina vänner på middag. Eller plocka ihop en egen meny bland de över 100 recepten.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127168169 -
Sommarljus . Sallader, grillat, kakor, drycke...
Inbunden bok. Forum. 2004. 176 sidor.
Nyskick. Det här är en idérik och färgstark kok- och inspirationsbok för den nordiska sommaren. Sommarljus är full med läckra recept på allt det som hör långsamma sommardagar och kravlös njutning till: sommarfrukost, härliga sallader, bjudmat för trädgårdsfesten, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125374
- Titel
- Sommarljus : sallader, grillat, kakor, drycker, trädgård
- Författare
- Løwe, Paul
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 304 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en idérik och färgstark kok- och inspirationsbok om den långa, ljusa sommartiden. Sommarljus är full med läckra recept på allt som hör kravlös ledighet och långsamma sommardagar till: sommarfrukost, härliga sallader, bjudmat för trädgårdsfesten, strandlunch och grillat, picknick i det gröna, efterrätter, glass, kakor och naturligtvis massor av svalkande, goda drycker. Sommarljus innehåller förutom läckra recept upplevelser för alla våra sinnen: Här finns ett avsnitt om trädgård, med odlings- och dekorationsidéer, lätta och fantasifulla utsmyckningar från musselgirlanger till ljuslyktor och dukningar. Här finns tips om hur man syr en sommarväska, klär om solstolarna, snickrar en hammock av en trädgårdsbänk, gör en utomhusdusch samt inreder ett utekök i trädgården. Trion Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løwe har försett oss med en rad inspirerande och vackra, kokböcker under flera år. Efter succéer som Pasta! och Asiatiskt ger de sig ut i den nordiska sommartiden och hjälper oss att framkalla smaker och dofter från barndomens somrar. Med sina många vackra bilder, och inbjudande blandning av recept, trädgårdstips och inspiration, är detta en bok som räcker hela sommaren.
Forum 9789137125374 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245707
- Titel
- Mathias Dahlgren: hemkunskap
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 187 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Han vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.I Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer - står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.Boken innehåller också en framtidsspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson.
Bonnier Fakta 9789174245707 -
Gör livet lättare med Viktväktarna : Maten,...
Inbunden bok. Semic. 2012. 224 sidor.
Nyskick. Under de nästan 40 år som gått sedan ViktVäktarna startade har vi sett konkurrerande viktminskningsprogram komma och gå, men ViktVäktarna finns fortfarande kvar. Deras metod lägger tonvikt på mat, motivation, möten och motion.ViktVäktarna följer de svensk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258818
- Titel
- Gör livet lättare med Viktväktarna : maten, motionen, motivationen
- Författare
- Nileskog, Karin - Arosenius Ahlanzberg, Fia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1120 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ViktVäktarna inledde 2012 med att relansera sig som viktminskningsmetod nr 1. Under de nästan 40 år som gått sedan ViktVäktarna startade har vi sett konkurrerande viktminskningsprogram komma och gå, men ViktVäktarna finns fortfarande kvar. Deras metod lägger tonvikt på mat, motivation, möten och motion.ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna och har hjälpt miljontals människor över hela världen att gå ner i vikt vilket resulterat i ett friskare och hälsosammare liv. Många experter rankar ViktVäktarna som nr 1 bland viktminskningsprogrammen, det är en beprövad metod som vilar på en mängd vetenskapliga studier där bland annat den senaste publicerades i The Lancet i september 2011.ViktVäktarnas kostprogram tillåter dig att äta vad du vill och du får information och kunskap om vilken mat som håller dig mätt bäst och längst. Du kan äta och njuta av all mat och dryck, inget är förbjudet. Frukost, mellanmål, lunch och middag - här finns allt du behöver för en hållbar viktminskning. I boken finns ca 160 lättlagade och läckra recept – alla helt nya - som passar för hela familjen och kan anpassas till alla livsstilar. Mat för njutning!Dessutom framgångshistorier och texter skrivna av experter inom kost och motion. Gör smarta val och skaffa dig nya hälsosamma matvanor med hjälp av ViktVäktarna. Och inte minst, förvåna vågen!
Semic 9789155258818 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113043272
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 263 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 904 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av underbara råvaror som blir till perfekta matiga sallader!
Vi lever olika "matliv" på sommaren jämfört med hösten och vintern. Under den mörkare årstiden blir maträtterna tyngre, men det behöver inte vara långkok och varma soppor. Det är fullt möjligt att värma sig med en matig sallad som innehåller säsongens robusta råvaror. Nu vi ska passa på att njuta av rotfrukter, kål och svamp. Tillsammans med spännande gryn, pasta, linser och bönor är det enkelt att laga varma, mättande och rustika sallader.
Så småning om kommer ljuset och värmen tillbaka. Och sommaren bjuder verkligen på enkel vardagslyx. Massor av underbara råvaror som är perfekta i en härlig och enkel sommarsallad. Att tvingas välja en årstid framför en annan är helt omöjligt.
De är alla helt fantastiska och representerar alla på sitt sätt matglädje. Ta vara på säsongens härliga råvaror och laga läckra och underbart matiga sallader!
Norstedts 1 9789113043272 -
The desperate housewives kokbok
Inbunden bok. Voltaire Publishing. 1 uppl. 2007. 273 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint exemplar. Endast minimala hanteringsspår på skyddsomslaget. Inlagan i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197691710
- Titel
- The desperate housewives kokbok
- Författare
- Scott S Tobis - Christopher Styler
- Förlag
- Voltaire Publishing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hett, sött, smaskigt. Nej, vi talar inte om de sköna tjejerna på Wisteria Lane, utan om deras matlagning.
Bree, Susan, Lynette och Gabrielle
är kanske inte hemmafruar i traditionell mening, men de har definitivt speciella talanger i köket. I Desperate Housewives kokbok delar de med sig av sina bästa recept och mycket annat!
Här hittar du de recept som tillagas i serien, och recept som inspirerats av hemmafruarna; bland annat Brees eleganta "Kycklingfilé Saltimbocca", Susans enkla men läckra "Rostad paprikasallad" och Edies "Sensuella ostron i champagne och grädde". Hemligheter varvas med läckerheter i denna färgstarka och härliga kokbok.
Voltaire Publishing 1 9789197691710 -
Fredriks middagstips : Mat man blir glad av
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2024. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178876419
- Titel
- Fredriks middagstips : Mat man blir glad av
- Författare
- Nylén, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 262 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Fredriks middagstips – mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!
Bonnier Fakta 9789178876419 -
O liv! : Ät gott och lev väl! Fernando Di Luc...
Inbunden bok. Fernando Di Luca, Stockholm. 2009. 288 sidor.
Nyskick. Rena hälsokosten och ändå så gott! Faktum är att den funnits i tusen år och kommer att så göra i tusen år till. Den kallas medelhavskost och är en livsstil. Stor receptsamling.
Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg..Svenska. Absolut nyskick. (250802)
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Fernando Di Luca, Stockholm 9789163348082 -
Partymat : kreativa idéer till gäster och fes...
Inbunden bok. Stevali. 2015. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783625121084
- Titel
- Partymat : kreativa idéer till gäster och fest
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken har vi sammanställt många små delikatesser till bufféer som passar att serveras på födelsedagar, nyårsafton, halloween, ja, vad du vill! De kan också förberedas i så god tid att värdfolket kan ha roligt utan att behöva stressa i köket. Förutom många förslag till traditionella och personliga fester och högtidsdagar har vi också valt ut några populära teman som kan göra partyt ännu mer speciellt. Recepten är hämtade från länder runt om i världen: meze från Grekland, tapas från Spanien, antipasti från Italien, asiatisk plockmat och läckerheter ur Tusen och en natt är bara några exempel på bokens inspirerande innehåll.
Stevali 9783625121084 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Allt om mat:s stora festbok : allt för livets...
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat. 1998. 215 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197306287
- Titel
- Allt om mat:s stora festbok : allt för livets små och stora kalas
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat 9789197306287 -
Familjekrogen : en bok om Gondolen
Inbunden bok. Viggo Cavling Förlag. 1 uppl. 2013. 201 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198111408
- Titel
- Familjekrogen : en bok om Gondolen
- Författare
- Cavling, Viggo
- Förlag
- Viggo Cavling Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 201 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 216 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gondolen är en av Sveriges mest kända krogar. Med sitt läge 38 meter över Slussen syns restaurangen över hela Stockholm. Sedan starten 1935 har Gondolen varit en familjekrog. Sedan 1994 ägd av familjen Lallerstedt. Den här boken tar dig med på en resa genom köket, historien, julbordet, baren, bageriet och matsalen. Gondolens proffs ger dig också tips om hur du blir en bättre hemmakock.
Viggo Cavling Förlag 1 9789198111408 -
Aptitretarna : drinkar och tilltugg i god kom...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424949
- Titel
- Aptitretarna : drinkar och tilltugg i god kombination
- Författare
- Björn Olsson - Jesper Johansson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153424949 -
Berns
Inbunden bok. Stockholm : Grand Hotel Holdings. 2003. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163142307
- Titel
- Berns
- Författare
- Jarnhammar, Lennart - Grand Hotel Holdings
- Förlag
- Stockholm : Grand Hotel Holdings
- Språk
- Svenska
Stockholm : Grand Hotel Holdings 9789163142307
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn