-
Bokpaket med 3 böcker. Alla tiders choklad, D...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2004. 256 sidor.
Gott skick. Böckerna är en bra skick. Den ena boken har en hälsning skriven på insidan av pärmen och en bok är lite trasig på ryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405422574
- Titel
- Alla tiders choklad : läckert och lättlagat steg för steg
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 9781405422574 -
Kunglig taffel : till bords med Bernadotterna...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1986. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Ursprunglig prislapp på omslaget.
Bok i fint skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134507432
- Titel
- Kunglig taffel : till bords med Bernadotterna : under välvillig medverkan av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia
- Författare
- Grimlund, Inger - Samuelson, Christine - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134507432 -
Grabbarnas kokbok : precis som prinsessornas...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1992. 141 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Aningen nötta hörn, annars hel o ren bok utan något skrivit i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119232120
- Titel
- Grabbarnas kokbok : precis som prinsessornas kokbok fast tvärtom
- Författare
- Guillou, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119232120 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVemag 9783625176961
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789136010732
- Titel
- Gotländska mattraditioner : seder och bruk i helg och vardag
- Författare
- Lingegård, Ingeborg
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9789136010732 -
LCHF för alla i familjen! : Katrins 52 godast...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2013. 135 sidor.
Gott skick. Bruksslitage på omslag, lätt snedläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611656
- Titel
- LCHF för alla i familjen! : Katrins 52 godaste recept
- Författare
- Zytomierska, Katrin
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 200 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHF för alla i familjen! är ytterligare en fortsättning på Katrins succéböcker inom LCHF.
I den första boken, Dags att bli smal!, berättade hon om hur hon gick ner 35 kilo med hjälp av LCHF. I den andra boken, Sött och annat gott!, låg fokus på bakning av både söta och salta godsaker. Och nu kommer, på begäran, en renodlad kokbok för alla i familjen.
LCHF för alla i familjen! innehåller en blandning av recept - från väldigt enkla och snabblagade rätter till lite mer avancerade menyer för festligare tillfällen.
Katrin har den här gången tänkt ett steg längre med LCHF-kosten. Hon har tagit in influenser från andra länder och kulturer och fått till både en thaigryta och en japansk råbiff. Dessutom är det mer fokus på mannen i familjen än vad det tidigare har varit. Fläsklägg med löksås är ett exempel på det. I boken finns även recept för "föräldern som älskar sitt barn lite mer". Här hittar vi fiskpanetter, köttbullar i tomatsås, korv och enkel barnvänlig mat utan tillsatser och mjöl.
LCHF för alla i familjen! är skriven i samma ton som Dags att bli smal! och Sött och annat gott! Den är personlig, kul och bra att ha varje dag när man ska laga middag till sin familj.
Behåll din idealvikt och ät gott med Katrin!
KATRIN ZYTOMIERSKA, känd medieprofil, medverkar regelbundet i radio och TV. Hon skriver också tidningskrönikor och är även ständigt aktuell som färgstark debattör och en av Sveriges mest lästa och prisbelönta bloggare. Katrin bokdebuterade i januari 2012 med Dags att bli smal! - LCHF på mitt sätt, som direkt blev en bästsäljare. Idag driver hon dessutom LCHFklubben.se och två LCHF-butiker i centrala Stockholm.
Lind & Co 1 9789174611656 -
Anne-Charlottes Gröna Gastronomi - Vegoriamod...
Inbunden bok. Vegoriaskolan. 2 uppl. 2001. 148 sidor.
ISBN 9789197085090
Mycket gott skick. Presenthälsning på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVegoriaskolan 2 9789197085090 -
Smarta snacks : nyttigare mellanmål, tilltugg...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175231
- Titel
- Smarta snacks : nyttigare mellanmål, tilltugg och godis
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nyttigare mellanmål, tilltugg och godis.
Att äta mellan måltiderna behöver inte vara dåligt. Tvärtom kan det vara mycket bra. Många behöver den extra energin och mår bättre av att äta små mål oftare. Det viktiga är naturligtvis att inte låta de där små energimålen bestå av mer socker än näringsämnen. Välj snacks, godis och mellanmål som tillför kroppen något bra, och som du kan mumsa på med gott samvete.
I Smarta snacks hjälper Eleonora von Essen dig att planera och förbereda dig så att du står hälsosamt rustad för en stressig vardag med nödvändigt småätande. Ta bort det raffinerade sockret, tillsatserna och de snabba, tomma kolhydraterna och byt dem mot frukt, bär, fröer, grönsaker, nötter och andra naturliga godsaker i stället så ger du dig själv en belöning på riktigt. Men gott ska det vara!
Bokens kapitel:
Bollar & bars
Frukt & bär
Grönsaker & bönor
Fryst & pinnar
Kex & röror
Chips & popcorn
Godisbitar & choklad
Nötter & frön
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist och har tidigare gett ut kokböckerna Bjud hem! och Flexitarianens kokbok. Hon vurmar för enkel och god mat.
Tukan Förlag 1 9789176175231 -
Det goda franska köket
Pocketbok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983. 719 sidor.
Gott skick. Veck i rygg och omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146143437
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146143437 -
Rullrån och tankebrus : en bakbok för livet o...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 319 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Helt ren, mycket fin inlaga.
Bakboken för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. För vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Och våra starkaste minnen är ofta kopplade t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870769
- Titel
- Rullrån och tankebrus : en bakbok för livet och döden
- Författare
- Feldt, My
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakboken för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. För vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Och våra starkaste minnen är ofta kopplade till något ätbart. Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en receptsamling. Boken innehåller över 60 recept på allt från tårtor, bullar och småkakor till kola, saft och praliner. My Feldt, den poetiska, ekologiska och passionerade konditorn från Halmstad ger oss en bak-, smak- och läsupplevelse utöver det vanliga.
Bonnier Fakta 9789178870769 -
Baka vego : veganska recept
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. En rispa på pärmens baksida. Mycket rikt illustrerad. Mycket fin inlaga.
Se gärna även mina många andra annonser för samfrakt. Skickas välpackat och spårbart.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691504
- Titel
- Baka vego : veganska recept
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 208 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer. Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Mekto Ganic delar i "Baka vego - veganska recept" med sig av sina bästa recept i sex olik
Ordalaget Bokförlag 9789174691504 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvigs Bokhandel" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck".
Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns det nyare böcker och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Hemmets 30 bästa menyer
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061191
- Titel
- Hemmets 30 bästa menyer
- Författare
- Palmenäs, Kristina - Worne, Jenny - Lindström, Mia - Arosenius Ahlanzberg, Fia - Hemmets veckotidning
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vännerna över på middag i helgen? Stort kalas med hela tjocka släkten? Vill du bjuda på något riktigt gott? I Hemmets 30 bästa menyer hittar du festliga trerättersmenyer, utvalda ur Hemmets Veckotidnings stora samling av recept.
Välj bland 30 väl genomtänkta menyer med härliga rätter, till exempel rårakor och rökt renkött, sesampanerad lax med räkrisotto, och mandeltårta med citron.
Inga konstigheter, bara makalöst gott! Dessutom lättlagat och prisvärt med ingredienser som du hittar i din vanliga affär.
Norstedts 1 9789113061191 -
-
Suveräna succéer : en kokbok med extra allt!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 505 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113040943
- Titel
- Suveräna succéer : en kokbok med extra allt!
- Författare
- Bock, Sonja
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 505 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 183 x 248 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 1464 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den danska dundersuccén nu i Sverige! Första "hiten" kom redan 1997 i hemlandet Danmark för författarna Sonja Bock och Tina Scheftelowitz. Sedan dess har de följt upp debuten med en lång rad framgångsrika kokböcker i samma personliga opretentiösa stil.
Författarnas målsättning har alltid varit att förmedla lättillgängliga recept med fokus på sund och välsmakande mat. Man kan inte säga annat än att de har lyckats med sammanlagt över en miljon sålda böcker!
Efter de fantastiska succéerna har Sonja och Tina nu handplockat de bästa av de bästa recepten från alla deras verk och kompletterat dessa Greatest Hits med en samling extranummer. Här hittar du ett urval av sunda sallader, superba soppor, geniala grytor och andra varmrätter som smörgåsar, smörrebröd och burgare. För att inte tala om briljanta bufféer, suveränt sammansatta middagar, härliga desserter och kaloribomber till kakor.
Som inspiration och extra bonus får läsarna även en festchecklista.
Ha kul och njut av din måltid!
Norstedts 1 9789113040943 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789134506497
- Titel
- Bonniers stora kokbok
- Författare
- Westergren, Björn - Hedström, Åke - Holgersson, Werner
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134506497 -
Mat & fest i glada vänners lag
Inbunden bok. Västerås] : Specialpublikationer, ICA-förlaget.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153408123
- Titel
- Mat & fest i glada vänners lag
- Förlag
- Västerås] : Specialpublikationer, ICA-förlaget
- Språk
- Svenska
Västerås] : Specialpublikationer, ICA-förlaget 9789153408123 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153409045
- Titel
- Serverat : [matglada krogminnen]
- Författare
- Högdal, Eva
- Förlag
- Västerås : ICA förlaget
- Språk
- Svenska
Västerås : ICA förlaget 9789153409045 -
Nyfiken grön : mera vego - mindre regler
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nyskick. Fint illustrerad och välskriven bok med recept och tips om vegetarisk mat.
- Titta gärna på våra andra annonser, och spar in på frakt -Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113073491
- Titel
- Nyfiken grön : mera vego - mindre regler
- Författare
- Blankens, Cecilia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss står vid det vegetariska vägskälet just nu, efter rapport efter rapport om hur den ökade köttkonsumtionen påverkar vår hälsa och vår miljö. Vi vill få in fler gröna alternativ och måltider i vår vardag, och få våra barn att följa med på tåget. Men vi vet inte hur.
Entré: Nyfiken grön! Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätare med längtan efter ett grönare liv, tar oss här med på en utforskande och tillåtande resa in i den vegetariska världen, mot nya vardagsfavoriter, festliga kalasmåltider och snabba snacks som förenklar familjelivet!
Förutom ett 60-tal oemotståndliga recept kommer här också svaren på frågor som alla nyfikna prova på-vegetarianer ställer sig: Hur får jag i mig tillräckligt med protein? Går det att laga vegomat som köttvana barn gillar? Hur får man till konsistens och smaksättning i det vegetariska köket?
Men här hittas också inspirerande läsning mellan fakta och recept: personliga och resonerande texter, supersmarta tips och nedslag i småbarnstillvaron på väg mot en grönare vardag.
Norstedts 1 9789113073491 -
Baka glutenfritt : matbröd och söta favoriter
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 125 sidor.
Nyskick. Fint illustrerad med många bra recept.
Mycket fint exemplar, har inte varit öppnad halt.
- Titta gärna på våra andra annonser, och spat in på frakt - … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265489
- Titel
- Baka glutenfritt : matbröd och söta favoriter
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 523 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en inspirerande receptbok för dig som gillar att baka, oavsett erfarenhet, och som vill att alla ska kunna njuta av nygräddade bakverk. Matiga muffins, mustiga matbröd och sagolika scones. Eller varför inte duka upp med krämiga chokladbiskvier, raw food-dammsugare, söta hallongrottor och krispiga havrekolakakor?I flera av recepten finns dessutom alternativ till vanlig mjölk och vitt socker, utan att kompromissa med smaken. Du får tips på hur du lyckas bäst med din glutenfria bakning och den som vill kan bekanta sig med nya ingredienser som chiafrön, kokosolja och björksocker samt lära sig mer om glutenfria mjölsorter och alternativ sötning.Susanne Hovenäs är hälsojournalist och utbildad kost- och näringsrådgivare samt har tidigare skrivit succéböckerna Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter och Laga glutenfritt. Malin Randeniye är dietist och kokboksförfattare samt grundare av tidningen Glutenfri Matlust. Eva Hildén har tagit bokens fantastiska bilder.
Bokförlaget Semic 9789155265489 -
Bowls of goodness : smakrika, vegetariska, fu...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 175 sidor.
Nära nyskick. Fin bok, vackert illustrerad. Många recept på bowls, soppor mm.
- Titta gärna på våra andra annonser, och spar in på frakt -Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176179215
- Titel
- Bowls of goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
- Författare
- Olsson, Nina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 265 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varning för smittsam matglädje som leder dig till ett hälsosammare liv!
I Bowls of goodness har Nina Olsson samlat de bästa recepten från sin populära blogg nourishatelier.com. Hennes recept uppskattas inte minst för de spännande smak- och kulturkombinationerna.
Precis som bloggen är boken en hyllning till riktiga ingredienser. Nina Olsson använder dem på originella och egensinniga sätt och serverar resultatet i en enda ljuvligt läcker skål maxad med näringsämnen.
Nina Olssons spännande kompositioner, hennes vackra fotografier och hennes entusiasm för hälsosam mat inspirerar alla , oavsett talang i köket , att laga och leva hälsosammare.
Nina Olsson bor i Amsterdam och driver därifrån den populära bloggen nourishatelier.com där vegetarisk mat är i fokus. Hon frilansar åt flera tidningar och skriver bl.a. i Ica Buffé. På Instagram har hon 120 000 följare.
"Nina Olsson's Bowls of Goodness is vegetarian food at its finest. We love the Moroccan-inspired harissa, cauliflower and carrot salad that's perfect for spring." Food & Travel, mars 2017
Tukan Förlag 1 9789176179215 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Stockholm : Tiden. 1994. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Jättefin, rikligt illustrerad bok. Inga märken eller text i boken. Skyddsomslaget har lite märken, främst i hörnen, se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155040994
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Ahlberg, Monika - Rundquist, Ewa-Marie - Nyberg, Kent
- Förlag
- Stockholm : Tiden
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tiden 9789155040994 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197716024
- Titel
- Torsten Jansson - I halvtid
- Författare
- Jansson, Torsten
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem vet hur entreprenörer tänker? Finns det någonsin en tydlig linje? Visst finns det oftast en röd tråd det kan bara vara svårt för oss andra att följa den. I Torsten Janssons fall är det energi, engagemang och viljan att skapa något. Och att ha kul.
Följ hans mödosamma väg från mammas källare till att leda världsföretaget New Wave Group. Ett företag som i stort sett hela tiden har haft framgång - och dessutom lönsamt.
I halvtid är som en godispåse, med nedslag i verkligheten ja, den verklighet där entreprenörer
rör sig. I boken hittar vi tankar om företagande, ekonomi, marknadsföring i en skön blandning med minnen från slitsamma dagar som resande försäljare, eller reseminnen från tidiga besök i Kina. Men det är inte bara Torsten Jansson som kommer till tals. I ett stort antal intervjuer med både medarbetare och familj nyanseras bilden. Fram träder en vänfast och lyssnande person, som gör som han vill, men som alltid är ärlig och rättfram. Och som med obändig vilja och envishet har byggt en hel internationell koncern.
Häng med och håll i er New Wave är inget vanligt företag och Torsten Jansson är ingen vanlig företagare varför skulle då boken vara en vanlig företagsbiografi?
Kosta Förlag 9789197716024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197637725
- Titel
- Njuta ost
- Författare
- Bille, Karin 1953- - Durehed, Lennart
- Förlag
- Danderyd : MOW
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Danderyd : MOW 9789197637725 -
Bonniers bok om pasta Rätter från hela världe...
Inbunden bok. Bonniers Lexikon. 1995. 138 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget har lite märken, se bild.
Inga anteckningar eller skador i boken, förutom spår från utsuddad signatur.
- Titta gärna på våra andra annonser, och spar in på frakt - … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers Lexikon -
Bröd : recept och tips för många lyckade bak
Inbunden bok. Halmstad : Spektra. 1975.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171361707
- Titel
- Bröd : recept och tips för många lyckade bak
- Författare
- Landergren, Christina
- Förlag
- Halmstad : Spektra ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Halmstad : Spektra 9789171361707 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Lätt hanteringsspår på pärm, liten fläck på titelbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113084763
- Titel
- Plåtmat : grönt i en långpanna
- Författare
- Tuvesson, Julia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat.
I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser. Recepten varvas med inspirationsguider som smakkartor, ersättningslistor, hitte-på-plåtar och nya begrepp som guacamoleprincipen och tacokonceptet. Du hittar allt från sallader till pytträtter, biffar, pasta och desserter. För att laga rätterna i boken behöver du inte ha någon som helst förkunskap inom matlagning. Boken vänder sig både till dig som redan är en frälst vegoälskare och till dig som är intresserad av att få ny inspiration kring enkel och grön matlagning med ingredienser som du redan har hemma.
Norstedts 1 9789113084763
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn