-
Fabrique: all you need is bröd and love
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018.
Mycket gott skick. Försiktigt läst.
Recensionsex stämplat på övre snitt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247435
- Titel
- Fabrique: all you need is bröd and love
- Författare
- Zetterström, David
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 224 x 268 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 998 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En tidig höstmorgon 2008 öppnar David och Lotta Zetterström dörren till den sexton kvadratmeter lilla bageributiken på Scheelegatan 6 på Kungsholmen i Stockholm. Efter månader av förberedelser och slit är det äntligen dags för den efterlängtade premiären av den första Fabriquebutiken. Idag, nästan tio år senare, har Fabrique Stenugnsbageri närmare etthundrasextio anställda, driver tre bagerier och över tjugo brödbutiker i Stockholm, London och Rute på Gotland. Här är berättelsen om hur allt började.”All you need is bröd är en kul och annorlunda bakbok för dig som älskar bröd och bakning. Boken är full av inspirerande bilder och recept på stenugnsbakat bröd, bullar och kondis, uppblandat med anekdoter från Fabriques bagerier. I boken ges en unik inblick i hur bageriets sagolikt goda bröd och bullar blir till och det mikrokosmos som döljer sig bakom bagerifönstret. Det är också en bok som skildrar modet, tålamodet och kunskapen som krävs för att förverkliga en livsdröm. Men mest av allt handlar All you need is bröd om kärleken till bröd och om människor. Människor från Sverige och från andra kulturer. Om bagare, butikspersonal, konditorer, kunder och kanske en och annan kändis.
Bonnier Fakta 9789174247435 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789123351077
- Titel
- Mätt på rätt sätt
- Författare
- Ahlgren, Gudrun - Nilsson, Willy
- Förlag
- Malmö : LiberLäromedel
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Malmö : LiberLäromedel 9789123351077 -
Kost- och konsumentkunskap : [social servicek...
Häftad bok. Stockholm : Esselte studium. 1978. 91 sidor.
Hyggligt skick. något nött omslag. med märke efter etikett övre hörn framsida omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789124278038
- Titel
- Kost- och konsumentkunskap : [social servicekunskap]
- Författare
- Nilsson, Gerd
- Förlag
- Stockholm : Esselte studium
- Språk
- Svenska
Stockholm : Esselte studium 9789124278038 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Den läkande maten : recept mot autoimmuna sju...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2017. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188529794
- Titel
- Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all
- Författare
- Nisbet Nilsson, Cecilia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig.God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela världen.
Under 30-90 dagar plockas livsmedel som irriterar eller skadar tarmen bort. Bland annat spannmål (gluten), socker, mejeriprodukter, nötter, ägg, frön och potatisväxter. Istället ligger fokus på näringstät antiinflammatorisk kost optimerad med vitaminer, mineraler och antioxidanter.
I Den läkande maten får du en komplett guide till AIP med ett 70-tal recept för vardag och fest, veckomeny, listor på livsmedel du ska utesluta och inkludera, guide till återintroduktion samt tips på hållbar livsstil.
Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson blev själv fri från sjukdom med hjälp av AIP. Hon driver idag hälsoföretaget Swedish Paleo (www.swedishpaleo.se) med Sveriges största samling av AIP-recept. Detta är Cecilias andra bok och en vidareutveckling av Autoimmun kokbok (2016) som hon skrev tillsammans med Karl Hultén.
Förord av Jonas Bergqvist, leg. sjukgymnast, funktionsmedicinsk terapeut och författare.
Lava Förlag 1 9789188529794 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1993.
Gott skick. Fin som helhet, någon. Någon bucklig sida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129617375
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Lindgren, Barbro - Andrews, Birgitta - Angare, Bengtowe - Sandeberg, Ingrid af - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129617375 -
Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kö...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2011. 125 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861392
- Titel
- Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
- Författare
- Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!
Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd.
Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
Kakao Förlag 1 9789185861392 -
Söta kakor : eftermiddagar hos Café Tant Gred...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2013. 86 sidor.
Nyskick. Inbunden bok med illustrerade pärmar.
Rikligen illustrerad i färg.
Presentskick!
M&D 251007Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861736
- Titel
- Söta kakor : eftermiddagar hos Café Tant Gredelin
- Författare
- Jessica Jowilin - Kerstin Hermelin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 86 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stanna upp i vardagsstressen och njut! En eftermiddagsfika kan vara dagens höjdpunkt, en stund att sitta ner och bara njuta av en god kopp kaffe eller te och något gott till. Den här boken vill inspirera till att unna sig just det, oavsett om höstregnet smattrar mot rutan eller om man sitter i syrénbersån i solsken och fågelkvitter.
Tänk att få öppna ett eget café! Ett café där allt från småkakor till mjuka kakor, bullar, pajer och tårtor trängs i brödkorgar och på kakfat. Hembakat ska det vara, så klart. Som på mormors vis men med en alldeles egen knorr på det hela. Här ska man kunna koppla av i den annars så stressiga vardagen, och det ska kännas som att komma hem till en kär gammal vän...
... Så tänkte Jessica Jowilin när hon bakade bullar hemma i det egna lantköket och drömde om framtiden. En dag blev drömmen äntligen verklighet. I ett charmigt k-märkt hus med innergård hittar man Café Tant Gredelin. Fönstret i köket står på glänt, och doften av nygräddade bullar når alla som passerar förbi ute på trottoaren. Lokalborna har vant sig vid att man alltid kan förgylla dagen här. Kalle med vänner är äldre stammisar som kommer hit varje morgon för sin leverpastejsmörgås och Champis. En frukost som också bjuder på samvaro. Sommarturister som hittar hit upptäcker till sin stora glädje ett smultronställe när de slår sig ner på vitmålade trädgårdsstolar ute i solen, mumsandes på vaniljkrämsbullar.
Det ska vara nostalgiskt, rejält och genuint som på mormors vis, men med en ny och spännande twist som väcker nyfikenheten.
När Jessica skapar sina recept lägger hon till lite saffran i äppelkakan, en skvätt kaffelikör i chokladbollarna och glaserar kokoskakan med en chokladtryffel.
Söta kakor bjuder på bakglädje i köket, recepten inspirerar och är lätta att följa. Här finns något sött för varje tillfälle, oavsett om du föredrar att sitta i din favoritfåtölj med bok och kakfat i knäet eller vill baka till kalas, födelsedagar eller lördagsfika, oavsett om höstregnet smattrar mot fönstren eller fåglarna kvittrar i syrenbersån, så bjuder varje dag på en eftermiddag. Ta vara på dessa stunder och låt kaffetåren pigga upp! Och njut av de ljuvliga kakorna!
Varsågod, Söta kakor bjuder på godsaker och en fläkt av hemtrevnad från en svunnen tid!
Kakao Förlag 1 9789185861736 -
Citron : Om citronen i Europas historia, kons...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567347
- Titel
- Citron : Om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept
- Författare
- Möller, Lotte
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 269 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 847 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt blir bättre med citron! Det är inte bara i köket den är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt, nariga armbågar och tårgas. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår. Läs om den gula sagofrukten och dess betydelse för den europeiska konsten, läkekonsten, formgivningen och inte minst matlagningen. Boken nominerades till Augustpriset i klassen Årets svenska fackbok 1997.
Albert Bonniers Förlag 9789100567347 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178873562
- Titel
- Mat i sommartid
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 262 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I hyllade kocken Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg, grillmiddagar och fester under ljumma sommarkvällar, midsommar- och kräftkalas, det hembakade, sommarens bär, skörde- och svampfester och odlandet. Men boken spänner över en längre tid än bara sommaren – från dagen efter Valborg när brasan slocknat och knopparna brister på björken, till när kvällarna börjar mörkna igen och båten måste upp ur sjön. Det är den tiden då det börjar bli dags att tända i brasan, dra på sig raggsockorna och njuta av en kantarelltoast och ett glas rött. Men innan dess, se först till att njuta av allt det goda som sommarköket och ljuset bjuder på!
Bonnier Fakta 9789178873562 -
Erik Lallerstedt lagar fiskbullar. Gott, snab...
Inbunden bok. Abba. 2 uppl. 1991. 47 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAbba 2 -
Vanliga palsternackan för gottegrisar året 19...
Häftad bok. Stockholm : LT. 1986. 63 sidor.
Gott skick. Mathumor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789136025453
- Titel
- Vanliga palsternackan för gottegrisar året 1987
- Författare
- Ramel, Povel - Alfredson, Hans - Gastronomiska akademien
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9789136025453 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTivoli
-
Diadonnas balkanmat : och livet kring det duk...
Inbunden bok. Polaris Fakta. 2021. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215597
- Titel
- Diadonnas balkanmat : och livet kring det dukade bordet
- Författare
- Dontsova, Diana
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).Mustig och maffig, generös och vansinnigt god. Sådan är maten från Balkan och det är dags att följa med på en resa till en sagolikt vacker del av Europa där gästfrihet och traditioner vävs ihop med rustika smaker - smaker som allt mer börjat hitta fram till svenska hem. Den som tar med oss på färden är ingen mindre än Diana Dontsova, för sina hundratusentals följare känd som Diadonna, prisbelönt matkreatör, skribent, fotograf och poddare. Född i Småland med föräldrar från Balkan har Diana ett ben i båda matkulturerna och kan ledigt integrera svenska råvaror med fantastiska balkanrätter. Resultatet är en fest för ögat och gommen. Boken innehåller klassiska balkanrätter som burek, çevapçiçi, ajvar och baklava, men du kommer också att göra många nya bekantskaper. Att bli bjuden på en riktig meze med smårätter kan bli en oförglömlig upplevelse när smakerna höjts till en extra nivå och vännerna samlats kring bordet för en helkväll. Välkommen till bords med Diadonna!Fler röster om boken: "De här rätterna från Balkan är verkligen helt ljuvliga, och faktiskt även perfekta på adventsminglet, eller till och med på julbordet!" Tidningen Mer Smak"Född i Småland med föräldrar från Balkan har Diana ett ben i båda matkulturerna och kan ledigt integrera svenska råvaror med fantastiska balkanrätter. Resultatet är en fest för ögat och gommen." Tidningen Villalivet"Det fina med Diana Dontsovas kokbok är att hon adderar en dimension. Där vilar twisten, det personliga mötet mellan Balkan och Norden där basen alltid är välkända klassiker, från burek till baklava." Plaza Interiör"Diadonnas Balkanmat är en perfekt nybörjarbok för den som vill ta sig an det balkanska köket." Bibliotekstjänst
Polaris Fakta 9789189215597 -
Gott bröd och nya kakor
Inbunden bok. Stockholm Åhlén & Åkerlunds förlag Albert Bonnier. 1946. 212 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm Åhlén & Åkerlunds förlag Albert Bonnier -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127177116
- Titel
- Hummus
- Författare
- Regev, Malin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Mer hummusinspiration går knappast att få!"
BTJ
Varför är det så gott med hummus? Hur kommer det sig att denna till utseendet så anspråkslösa rätt är så otroligt god och näringsrik?
Hummus är så mycket mer än bara dipp till grönsaker. Hummus är en fantastisk bas, ett utmärkt tillbehör och funkar till både kött och vegetariska måltider. Boken innehåller ett 50-tal recept, inklusive 18 rätter med hummus som huvudrätt, och steg för steg-instruktioner för allt från att koka kikärter till grundrecept på hummus, falafel, pitabröd och baklava.
Vår resa och kärlek till hummus började i Israel, där vi blev bortskämda med att alltid ha denna lena guldgruva tillgänglig vid alla måltider – från pålägg på smörgås till del i festmåltid. Väl bosatta i Stockholm blev saknaden efter hummusrestauranger för stor, och vi öppnade då vår egen – en plats för människor att mötas på lika villkor och med ett gemensamt intresse för hummus och matkultur.
Eftersom hummus har så få ingredienser och är så enkel att tillaga är det de små nyanserna som gör enorm skillnad. Här vill vi dela med oss av våra tankar och tips bakom några av våra favoriter, klassiker och tillbehör.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127177116 -
Den lilla boken om smarties 30 märkesrecept
Inbunden bok. 63 sidor.
ISBN 9788771555455
Nära nyskick. Släpp loss din kreativitet med smarties och roa dig med bokens lätta och goda recept som regnbågskaka, sockerglaserade äpplen medSmarties, franska makaroner i alla regnbågens färger, roliga robotar, sundaeglass med smarties. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9788771555455 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRichters
-
Grogg, drinkar och cocktails
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Bonnier Fakta 2014. 191 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244144
- Titel
- Morberg. Grogg, drinkar och cocktails
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 302 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 981 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gin fizz, Sea breeze och Safe sex on the beach ... I sin nya bok blandar Per Morberg ett sjuttiotal klassiska och nya drinkar - med eller utan alkohol - att avnjutas i en väl insutten bar, på snofsiga cocktailpartyt, på en strand i Karibien, i skogen på en stubbe eller i skenet av en sprakande brasa. Fast den bästa drinken behöver han inte blanda alls: ett stort glas iskallt källvatten.
9789174244144 -
Ett äpple om dagen 70 läckra recept för dig s...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2015. 192 sidor.
Mycket gott skick. Ryggklotband. Helt ren, mycket fin inlaga.
Boken innehåller även fascinerande läsning om äpplets historia, äppelträd, olika äppelsorter och hur man gör exempelvis mos, sylt, gelé, must ... Här finns också en del fakta om svenska äpplen och äppelgårdar. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611209
- Titel
- Ett äpple om dagen 70 läckra recept för dig som älskar äpplen
- Författare
- Black, Keda
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 968 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta äppelsorter kommer till och med ännu bättre till sin rätt när de tillreds, och även om de många gånger inte behöver så mycket mer än en deg (som innehåller en god del smör och lite socker) så kan man enkelt och på många sätt variera både äpplenas smak, konsistens och form med hjälp av de här 70 recepten många desserter, men även några maträtter.
Boken innehåller även fascinerande läsning om äpplets historia, äppelträd, olika äppelsorter och hur man gör exempelvis mos, sylt, gelé, must ... Här finns också en del fakta om svenska äpplen och äppelgårdar. Ja, du får helt enkelt veta det mesta om vad du kan göra med den här fantastiska frukten och då ökar förstås möjligheterna att kunna ta vara på de mängder av äpplen som finns så nära tillhands när hösten kommer.
Keda Black växte upp i en miljö där kärleken till äpplet följt med i generationer. Hennes förfäder lämnade till och med skotska höglandet för att lättare få tillgång till det älskade äpplet. Intressant är också att Kedas mor introducerade smulpajen i Frankrike på 1970-talet. Just smulpaj var Kedas favoritdessert under hela hennes barndom, och är det fortfarande! Keda som är i mycket god form äter flera äpplen dagligen och ofta olika rätter baserade på äpplen. I den här boken delar hon med sig av sina djupgående kunskaper om denna makalösa frukt.
Pagina Förlags 1 9789163611209 -
Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 175 sidor.
Nära nyskick. Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver - allt kompletterat med vackra fotografier. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014358
- Titel
- Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade bröd och bakverk
- Författare
- Emmanuel Hadjiandreou
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 261 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver - allt kompletterat med vackra fotografier.
Så bakar du bröd tar avstamp i ett enkelt vitt matbröd och visar hur man med enkla medel kan göra två varianter på detsamma. Därefter tar vi oss vidare genom grundläggande mat- och frukostbröd med vete och råg, pizzadeg, bagels, ciabatta och söta bröd.
Om du inte innan lyckats med ditt surdeg så får du nu god vägledning till att lyckas.
Mått:225x261
Tukan Förlag 1 9789174014358 -
Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 128 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat laminatband. Liggande Storboksformat. Helt ren, mycket fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132332241
- Titel
- Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
- Författare
- Ulf Elfving - Stefan Bjur
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 288 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker.
Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem.
Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form.
Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund.
Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag.
Foto: Pepe Nilsson
Form: Nicke Ericson
Stylist: Inger Nilsson
"Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.
B Wahlströms 1 9789132332241 -
Leve bröd : en hyllning till det goda livet
Inbunden bok. Bergkvist Publishing AB. 1 uppl. 2018. 188 sidor.
Nära nyskick. Helklotband.
I LEVE BRÖD bjuder på en mix av krispiga, mjuka, saftiga och spröda kakor, bullar och bröd. Ett måste i alla offentliga kök! En unik receptbok där kommunernas egna ”proffsbagare”, tillsammans med Sveriges ledande bagare och konditorer, del läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187945076
- Titel
- Leve bröd : en hyllning till det goda livet
- Författare
- Preis, Miriam
- Förlag
- Bergkvist Publishing AB
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 217 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I LEVE BRÖD bjuder på en mix av krispiga, mjuka, saftiga och spröda kakor, bullar och bröd. Ett måste i alla offentliga kök! En unik receptbok där kommunernas egna ”proffsbagare”, tillsammans med Sveriges ledande bagare och konditorer, delar med sig av drygt 60 recept på oemotståndliga bröd och bakverk.
Bergkvist Publishing AB 1 9789187945076 -
Squires kitchen’s guide to making Sugar Anima...
Inbunden bok. 2011.
ISBN 9781905113200
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Steg-för-steg-bilder på söta små figurer - dinosaurier, husdjur, fiskar och vilda djur. Engelsk text. Rikligt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781905113200 -
The international school of Sugars- Book thre...
Häftad bok.
ISBN 9781740453066
Nära nyskick. Storboksformat. Engelsk text. Steg-för-steg-bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781740453066 -
Klasse Kocks godisbok : [choklad, glass, pral...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Carlsen. 1995.
Mycket gott skick. Dekorerat laminatband. Helt ren, mycket fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163805271
- Titel
- Klasse Kocks godisbok : [choklad, glass, praliner, bakverk och andra godsaker]
- Författare
- Möllberg, Klasse - Nilsson, Kjell - Persson, Jonas
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Carlsen 9789163805271 -
Baka Bröd med Allt om mat
Inbunden bok. Bonniers Tidskrifter AB. 2010.
ISBN 9789186187217
Mycket gott skick. Vadderad pärm. Helt ren, mycket fin inlaga.
Steg-för-steg recept. Rikligt illustrerad. Fint bröd - Grovt bröd - Specialbröd - Knäcke och tunnbröd - Surdegsbröd … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers Tidskrifter AB 9789186187217 -
Bullens klassiska kokbok
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 322 sidor.
Mycket gott skick. Dekorera laminatband. Bruksspår på pärm. Helt ren, fin inlaga.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329388
- Titel
- Bullens klassiska kokbok
- Författare
- Berglund - Erik - Berglund - Elsa
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik "Bullen" Berglund (1887-1963) förknippas kanske numera mest med den klassiska konserverade pilsnerkorven, men Bullen var förutom skådespelare också en mycket kunnig kock, utbildad vid Le Chapon fin i Bordeaux och Claridges Hôtel i Paris. Han arbetade på Grand Hôtel i Stockholm och gav ut tre kokböcker.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på Bullens karaktäristiska vis.
Recepten är till största delen inriktade på husmanskost men innehåller också kulinariska läckerheter. Korvrecept blandas med tips om rysk kaviar.
Bullens klassiska kokbok är en ovärderlig inspirationskälla för alla som vill njuta av de genuint klassiska maträtterna. En kultbok som i högsta grad är användbar än idag.
B Wahlströms 1 9789132329388 -
Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 123 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Helt ren, mycket fin inlaga.
Fantastisk vegetarisk och vegansk festmat från populära Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, allt kryddat med smaker från vär läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155266097
- Titel
- Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fantastisk vegetarisk och vegansk festmat från populära Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, allt kryddat med smaker från världens alla kök. Här finns recept för alla tänkbara tillfällen, perfekta att kombinera som du själv vill, till en festlig måltid runt dukat bord eller som en generös buffé för större sällskap. Det här är en inspirerande bok, full av välsmakande mat och härliga bilder från alla vackra miljöer och odlingar kring handelsträdgården. Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en verklig oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet.
Bokförlaget Semic 9789155266097 -
Laga mat tillsammans : riktig mat för hela fa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 137 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030005
- Titel
- Laga mat tillsammans : riktig mat för hela familjen
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får jag in min sjuåring i köket när Star Wars-legot lockar? Hur gör jag när barnen konsekvent vägrar äta något som ens påminner om en grönsak? Vad gör jag när stressen runt maten bara blir större och större? Är lösningen för en stunds ro runt matbordet att kapitulera och under ett antal år låta menyn bestå av makaroner och korv? Nej. Svaret är ett klart och tydligt nej.
Mat är njutning och att samlas runt middagsbordet ska vara dagens höjdpunkt, inte tvärtom. Det krävs inga nya matlagningskunskaper, inga magiska trolleritrick eller konstiga ingredienser. Receptet är helt enkelt: Free your mind i köket och väck matlusten!
Det handlar om att tänka om och vända en aning på begreppen. Låt barnen var med och styra processen, släpp in dem och gör köket till hemmets roligaste rum. Ta rollen som mentor i stället för att vara den som bestämmer. Ge dig själv ett välbehövligt brejk i matstressen och inse att ibland är knäckemacka och mjölk också en middag och frukt är en grönsak. Nästan.
Välj tillsammans. Låt barnen vara med och påverka hur maten ska smaka. Knaprigt är gott? Okej, då panerar vi fisken med frön och nötter. Berätta vad maten gör för kroppen och hur det fungerar. Barn är vetgiriga.
Laga tillsammans. Det finns så mycket mer än heta kastruller och stekning. Låt barnen vispa, knäcka ägg och mäta upp ingredienser. Låt saxen bli kökets viktigaste redskap, det mesta går att klippa. Släpp kontrollen och gilla kladdet.
Smaka tillsammans. Barn är omogna i sina smaker och det krävs minst tio försök innan en ny smak är etablerad. Ge inte upp, ha tålamod. Välj smak på maten utifrån det som är bekant. Glöm fänkål och saffran. Fråga i stället om soppan ska smaka lakrits eller lussebulle.
Ett sjuttiotal lättlagade recept med smaker som hela familjen gillar, som får alla att längta till middagsbordet. Utöver recepten finns tips på alternativa smaksättningar, smarta genvägar, bra tillbehör med mera.
Norstedts 1 9789113030005
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn